Tahin – Pekmezli Kek
Kış mevsimi ile birlikte sofralarımızda daha çok yer verdiğimiz tahin - pekmez ikilisi, kekle buluşunca resimdeki lezzet çıktı ortaya. üstelik bu kekin içinde şeker de yok. İkinci denememde başarılı olduğum keki biz çok beğendik size de tavsiye ederiz...
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pekmez
- 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. vanilya
- Un
- Mantosu için susam
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri iyice çırpın.
- Tereyağının iyice karıştığından emin olun.
- Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.
- Küçük boy yuvarlak Borcam'ı tereyağı ile yağlayıp bol bol susam serpiyoruz.
- Her yerini susama buladıktan sonra hamurumuzu döküp her tarafa yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
ÖNEMLİ: Kek diğer keklere göre daha geç pişiyor. Pişirmek için derin kap seçmeyin. Kabarmadı diye korkmayın :) İyice kabardıktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürün, içini çeksin.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder