7 Mart 2014 Cuma

Tahin – Pekmezli Kek


Kış mevsimi ile birlikte sofralarımızda daha çok yer verdiğimiz tahin - pekmez ikilisi, kekle buluşunca resimdeki lezzet çıktı ortaya. üstelik bu kekin içinde şeker de yok.  İkinci denememde başarılı olduğum keki biz çok beğendik size de tavsiye ederiz...

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
  • 1 pk. kabartma tozu 
  • 1 pk. vanilya
  • Un
  • Mantosu için susam
Yapılışı:
  • Bütün malzemeleri iyice çırpın.
  • Tereyağının iyice karıştığından emin olun.
  • Kek hamurundan biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük boy yuvarlak Borcam'ı tereyağı ile yağlayıp bol bol susam serpiyoruz. 
  • Her yerini susama buladıktan sonra hamurumuzu döküp her tarafa yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz.
ÖNEMLİ: Kek diğer keklere göre daha geç pişiyor. Pişirmek için derin kap seçmeyin. Kabarmadı diye korkmayın :) İyice kabardıktan sonra ısıyı 150 dereceye düşürün, içini çeksin.

Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder