11 Şubat 2014 Salı

Havuçlu Kremalı Kek

İlk kez denediğim tarifleri genellikle misafirlere ikram ediyorum. Ne cesaret !!
Bu kek – pasta da misafire ikram edildi. Büyükler de beğendi ama çocuklar çoook beğendiJ


Kaynak: cakeinlife.blogspot.com.tr

Malzemeler :

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
 Yarım su bardağı sıvıyağ
 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı rendelenmiş havuç
 1 su bardağı kadar ufalanmış ceviz
 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması için :

 3 su bardağı süt
 2 çorba kaşığı un (fazla tepeleme olmasın)
 1 çorba kaşığı nişasta (fazla tepeleme olmasın)
 Yarım su bardağı şeker
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 paket vanilya

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Havuç ve ceviz haricindeki diğer malzemeleri de karıştırın.
Son olarak havuç ve cevizi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
175 derecede pişirin.
Kek pişerken krema malzemelerini tencereye koyup kaynatın.
Kıvamı koyulaşıp fokurdayınca altını kapatın, tereyağını ekleyin.
Kremanın iyice soğumasına gerek yok, keki ortadan kesip kremanın yarısını kek üzerine dökün.
Diğer keki üzerine kapatın.
Kalan kremayı dökün ve iri çekilmiş cevizle süsleyin.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder