11 Şubat 2014 Salı

Mis Kokulu EKMEK Yapımı
Uzuuun bi aradan sonra tekrar merhaba. Takipçisi olduğum butikrabia.blogspot.com’da şöyle diyordu; “Hobilerinize ara verirseniz, tekrar başlamanız zaman alır ve her geçen gün başlamak biraz daha zorlaşır.” Bunun canlı kanıtı benim aslındaJ Kayınvalidem bizde olunca zaten mutfakta bana pek ihtiyaç kalmıyor. Dolayısıyla tarif denemeye ara vermiş oldum. Bu kadar bahane sıraladıktan sonra önceden yaptığım ekmeğin ve diğer lezzetlerin tariflerini paylaşmaya başlayabilirim… Afiyet olsun.



Malzemeler:
1.      6 su bardağı un
2.      1 yemek kaşığı instant maya
3.      1 yemek kaşığı tuz
4.      1 tatlı kaşığı şeker
5.      Su (Sıcağa yakın)
Yapılışı:
1.      Unu eleyip tuz ile karıştırın.
2.      Ortasını havuz gibi açıp su, maya ve şekeri karıştırın.
3.      Unu da karıştırarak ele yapışan cıvık bir hamur elde edin.
4.      Mayalanması için ağzını kapattıp bekletin.
5.      180 – 200 derecede kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder