31 Aralık 2013 Salı

En Kolay Tatlılardan: Revani
Tekrar merhaba, buraya yazacağım tarifler birikiyor yavaş yavaş. Annemin revani tarifini paylaşmak istedim bugün. Aslında pek sevmezdim revaniyi fakat resimde de görünen Dr.Oetker in kaymak tadında krem şantisi ile çok daha lezzetli oluyor. Tavsiye ederim…



Malzemeler:
·         3 yumurta
·         1 su bardağı un
·         1 su bardağı şeker
·         1 su bardağı irmik
·         Yarım su bardağı sıvıyağ
·         1 kabartma tozu
Şerbeti:
·         2 su bardağı şeker
·         3 su bardağı su
Hazırlanışı:
·         Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz.
·         Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpıyoruz. Biraz katı bir kıvamı oluyor.
·         Yağlanmış fırın kabına döküp 175 derecede pişiriyoruz. Soğuması için bir kenara kaldırıyoruz.
·         Şerbeti için 2 su bardağı şekeri 3 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Sıcak sıcak revaninin üzerine döküyoruz.

·         Burada püf nokta kek ve şerbetin biri sıcak biri soğuk olmalı. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder