7 Mart 2014 Cuma


İmam Sarığı Tatlısı



Bu tarifi çook uzun zaman önce yapmıştım. Gelen misafirlerinizin size "pastane" muamelesi yapmasına sebep olan minik pastalarla karşınızdayım :)
Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:
  • 4 yomurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
      Kreması:
  •  3 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
  • Kek malzemelerini iyice karıştırın.
  • Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsinize kek hamurunu yayın. İnce bir kekiniz olacak.
  • 175 derecede sıcak fırında pişirin.
  • Kek pişerken kremasını hazırlayalım.
  • Bütün krema malzemelerini karıştırıp kaynatın.
  • Krema soğurken pişen kekinizden bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
  • Kestiğiniz parçaları arasına kremadan sürerek sandviç gibi hazırlayın.
  • Bu sandviçlerin kenarlarını kalan kremaya bulayın. Sonra hindistan cevizine, kakaoya, cevize vs. bulayın.
  • Pastaların boş kalan tepesine krema veya çikolata sosu dökün. 

kaynak: http://www.youtube.com/watch?v=ztgL9wM9_8o

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder