1 Nisan 2014 Salı

Garfield’ın En Sevdiği Yemek: LAZANYA


Ne zamandır denemek istiyordum, kısmet bu hafta sonunaymış...
Çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
Eşime göre üzerine yoğurt dökünce Develi Cıvıklısı gibi oluyormuş:)

Malzemeler:
  • 1 pk. Lazanya
Beşamel Sos:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağ 
  • 1 dolu dolu kaşık un
Bolonez Sos:
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 - 4 diş sarımsak
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 2 soğan
  • 1 kaşık salça
  • 400 g domates rendesi
Üzerine kaşar peyniri

Yapılışı:
  • Soğan ve sarımsağı yağda kavurun.
  • Kıymayı ekleyin. 
  • Kıyma kavrulduktan sonra salça ve domatesi ekleyin.
  • En son tuz ve karabiberi ekleyin altını kapatın.
  • Sosun biraz sulu olması gerekiyor. Lazanyaları kuru olarak kullanıyoruz.
  • Beşamel Sos için tereyağı ile unu kavurun. 
  • Yavaş yavaş sütü ekleyin. Karıştıra karıştıra pişirin. Kaynayınca altını kapatın.
  • Lazanya yapraklarını tepsinin altına dizin.
  • Üzerine beşamel sos, onun da üzerine kıymalı sosu dökün.
  • Bu şekilde 3 kat hazırlayın. En üste kalan beşamel sosu döküp kaşar rendesi serpin.
  • 180 derece fırında 20 - 25 dk pişirin.
  • Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder