2 Aralık 2013 Pazartesi

Mercimekli Börek
UzmanTV'de gördüğüm bir börek tarifi bu. Hazırlanan iç malzemelerinden sıkıldıysanız değişik bir alternatif olabilir. Böreğin sosunu her börek için kullanabilirsiniz, çok yumuşak ve lezzetli bir börek oluyor.
Malzemeler:
  1. 6 yufka
  2. 1 su b. Yeşil mercimek
  3. 1 orta boy patates
  4. 1 adet taze soğan
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  6. Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
          Sos: 1 su bardağı süt
                   Yarım kase yoğurt
                   2 yumurta
                   1 kabartma tozu
                   1 çay bardağı sıvı yağ
                   Çörek otu


Yapılışı:
Patatesi küp küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ile haşlayın. 
Aynı işlemi mercimek için de yapın. 
Haşlanan mercimek ve patatesin suyunu süzüp karıştırın. 
Taze soğanı küçük küçük doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber,kimyon ve pul biberi ekleyin. 
Böylece iç malzememiz hazırlanmış oluyor.
Çörek otu haricindeki sos malzemelerini karıştırın. Yarım bardaktan biraz fazlasını, böreklerin üzerine sürmek için ayırın.
Bir yufkayı serin, üzerini sos ile ıslatın. 
2.yufkayı üzerine kapatın. 
Bu ikili yufkayı 8 e bölün ve her bir dilimin geniş olan kenarına iç malzemesinden 1 kaşık koyun. Sigara böreği gibi sarın. Sararken çok sıkı olmamalı. 
Tepsiye dizin. 
Bu işlemi diğer yufkalar için de yapın. (İsterseniz börekleri çiğden buzluğa kaldırabilirsiniz.) Ayırdığımız sostan böreklerin üzerine sürüp çörek otu serperek 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor lar. Çok beğendim özellikle sos olayı çok iyi olmuş

    YanıtlaSil