Eşime: Elmalı Turta
Ben elmalı şeylerden pek hoşlanmam aslında. Ama eşimin elmalı şeylerden çok hoşlanması bu tarifleri yapmamı sağladı. Kolay bir tarif olduğu için buraya da yazıyorum:
Malzemeler
İç harcı:
- 4 elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını ve diğer hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde ya da daha fazla (size kalmış) bir parça koparıp strece sarın. Buzluğa koyun.
- İçi hazırlayana kadar biraz sertleşecek.
İç:
- Elmaları soyup rendeleyin.
- üzerine 4 kaşık şekeri ilave edip pişirin.
- Suyunu çekince altını kapatın. Tarçını ve kırılmış cevizi ilave edin.
- Geri kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbınız yoksa küçük yuvarlak borcam büyüklüğünde açın.
- Açılan hamuru kalıba yerleştirin.
- Yırtılma, kopma olursa birbirine yapıştırın pişince fark edilmiyor :)
- Ortada kalan çukur kısma elmalı harcı boşaltıp düzgünce yayın.
- Buzluktaki hamurumuzu alıp elmalı harcın üzerine rendeliyoruz. Her yere eşit dağılmasına özen gösteriyoruz.
- 180 derecede pişiriyoruz. kenarları kızarmaya başlayınca fırının ayarını 160 dereceye düşürüyoruz ki içini çeksin.
- İyice kızarınca fırından çıkarıp soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpiyoruz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder