2 Aralık 2013 Pazartesi

Eşime: Elmalı Turta
Ben elmalı şeylerden pek hoşlanmam aslında. Ama eşimin elmalı şeylerden çok hoşlanması bu tarifleri yapmamı sağladı. Kolay bir tarif olduğu için buraya da yazıyorum:

Malzemeler 
  • 125 g tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Un 

İç harcı:
  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Ceviz 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağını ve diğer hamur malzemelerini karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde ya da daha fazla (size kalmış) bir parça koparıp strece sarın. Buzluğa koyun.
  • İçi hazırlayana kadar biraz sertleşecek.
İç:
  • Elmaları soyup rendeleyin. 
  • üzerine 4 kaşık şekeri ilave edip pişirin.
  • Suyunu çekince altını kapatın. Tarçını ve kırılmış cevizi ilave edin.
  • Geri kalan hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açın. Tart kalıbınız yoksa küçük yuvarlak borcam büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamuru kalıba yerleştirin.
  • Yırtılma, kopma olursa birbirine yapıştırın pişince fark edilmiyor :)
  • Ortada kalan çukur kısma elmalı harcı boşaltıp düzgünce yayın.
  • Buzluktaki hamurumuzu alıp elmalı harcın üzerine rendeliyoruz. Her yere eşit dağılmasına özen gösteriyoruz.
  • 180 derecede pişiriyoruz. kenarları kızarmaya başlayınca fırının ayarını 160 dereceye düşürüyoruz ki içini çeksin. 
  • İyice kızarınca fırından çıkarıp soğuduğunda üzerine pudra şekeri serpiyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder