30 Ekim 2013 Çarşamba



ÇİLEKLİ TART

Bu tarifi çook uzun zaman önce denemiştim. Tavsiyem; yapıldıktan sonra hemen tüketilmesi. Çünkü buzdolabına koyulunca hamuru sertleşiyor, dışarda dursa kremasının ekşimesi ihtimali var.



Malzemeler:

 Hamuru:
  • ·         200 g un
  • ·         100 g tereyağ
  • ·         60 g pudra şekeri
  • ·         1 yumurta
  • ·         1 vanilya

Kreması:
  • ·         1 yumurta
  • ·         100 g toz şeker
  • ·         0.5 lt süt
  • ·         50 g tereyağ
  • ·         40 g un 40 g nişasta   
Hamur malzemelerini yoğurup yumuşak bir hamur elde edin. İster merdaneyle isterseniz elinizle borcama yayın. Küçük borcam yeterli oluyor. 150 derecede 15 - 20 dakika pişirin. Hamur kızarmıyor. Kızarsın diye beklemeyin:))

Kreması için tereyağ haricindeki malzemeleri tencereye koyup pişirin. Kaynamasına yakın tereyağını ekleyin. Soğumaya bırakın ama tamamen soğumasın. Ilıkken hamurun üzerine dökün.

Süslemek için çilekleri dik şekilde kesin ve sıra sıra dizin. Afiyet olsun...


1 yorum: