Lokum Paşa
Tatlısı
Yeni bir tarifle
karşınızdayım. Bu tarifi internette gezinirken buldum. Yiyenler çok beğendi.
Görsel olarak göz doldurduğu için tadına bakılmadan tebrikleri kabul
ediyorsunuz :)
Malzemeler:
- · 1 Lt süt
- · 1 fincan mısır nişastası
- · 2 fincan un
- · 1,5 su bardağı şeker
- · 100 g margarin (ben tereyağı kullandım)
- · 1 pk vanilya
- · 1 pk kakao
- · Altına serpmek için Hindistan cevizi
- · İçine sürmek için krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)
Yapılışı:
- · Büyük dikdörtgen fırın tepsisine Hindistan cevizi serpin. Hiç boşluk kalmasın.
- · Bir tencerede süt, nişasta, un, şeker, vanilya ve kakaoyu karıştırarak pişirin.
- · Bu karışım kaynayınca tereyağını ekleyip altını kapatın.
- · Tereyağı eridiğinde sıcak muhallebiyi tepsinize döküp her tarafına yayın. (sıcakken yapmalısınız, yoksa tepsiye yayamazsınız.)
- · Bu muhallebi tamamen soğuduğunda üzerine krem şanti sürüp yayın.
- · Kısa kenara paralel olacak şekilde şeritler keserek bir bıçak ve spatula yardımıyla rulo yaparak şeritlerinizi şekillendirin.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder