18 Eylül 2014 Perşembe

Lokum Paşa Tatlısı


Yeni bir tarifle karşınızdayım. Bu tarifi internette gezinirken buldum. Yiyenler çok beğendi. Görsel olarak göz doldurduğu için tadına bakılmadan tebrikleri kabul ediyorsunuz :)
Tarif videosu için buraya tıklayın.






Malzemeler:
  • ·        1 Lt süt
  • ·        1 fincan mısır nişastası
  • ·        2 fincan un
  • ·        1,5 su bardağı şeker
  • ·        100 g margarin (ben tereyağı kullandım)
  • ·        1 pk vanilya
  • ·        1 pk kakao
  • ·        Altına serpmek için Hindistan cevizi
  • ·        İçine sürmek için krem şanti (tarifine göre hazırlanmış)


Yapılışı:
  • ·        Büyük dikdörtgen fırın tepsisine Hindistan cevizi serpin. Hiç boşluk kalmasın.
  • ·        Bir tencerede süt, nişasta, un, şeker, vanilya ve kakaoyu karıştırarak pişirin.
  • ·        Bu karışım kaynayınca tereyağını ekleyip altını kapatın.
  • ·        Tereyağı eridiğinde sıcak muhallebiyi tepsinize döküp her tarafına yayın. (sıcakken yapmalısınız, yoksa tepsiye yayamazsınız.)
  • ·        Bu muhallebi tamamen soğuduğunda üzerine krem şanti sürüp yayın.
  • ·        Kısa kenara paralel olacak şekilde şeritler keserek bir bıçak ve spatula yardımıyla rulo yaparak şeritlerinizi şekillendirin.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder