19 Aralık 2013 Perşembe


VİŞNE SOSLU PRENSES TATLISI




Birkaç tarifle karşınızdayım. Bu tatlı, hem hafifliği hem de sunumu açısından gayet göz dolduruyor. Tatlının tarifi annemden üzerindeki vişne sosu Uzman TV’den.

Malzemeler:
  • ·         1 lt süt
  • ·         14 çorba kaşığı şeker
  • ·         8 çorba kaşığı irmik
  • ·         2 çorba kaşığı nişasta
  • ·         1 pk. Vanilya

Sos İçin:
  • ·         2 su bardağı vişne suyu
  • ·         2 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı:
  • ·         Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin.
  • ·         Kaynamaya yakın nişastayı yarım su bardağı suyun içinde eritip tencereye ekleyin.
  • ·         Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin.
  • ·         Yağladığınız tart kalıbına karışımı döküp, ilk sıcaklığı çıkınca buz dolabına kaldırın.
  • ·         2,5 – 3 saat dolapta beklesin.
  • ·         Sosu için vişne suyu ve nişastayı karıştırarak pişirin.
  • ·         Kaynamaya başlayınca altını kapatın.
  • ·         Dolaptaki tatlınızı düz bir tabağa ters çevirin. Tatlının ortasındaki çukur bölgeye sosu dökün.
  • ·         Sos kıvamı biraz sıvı oluyor ama soğuduğunda katılaşıyor.


Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder