VİŞNE
SOSLU PRENSES TATLISI
Birkaç tarifle karşınızdayım. Bu tatlı, hem hafifliği hem de
sunumu açısından gayet göz dolduruyor. Tatlının tarifi annemden üzerindeki
vişne sosu Uzman TV’den.
Malzemeler:
- · 1 lt süt
- · 14 çorba kaşığı şeker
- · 8 çorba kaşığı irmik
- · 2 çorba kaşığı nişasta
- · 1 pk. Vanilya
Sos İçin:
- · 2 su bardağı vişne suyu
- · 2 çorba kaşığı nişasta
Yapılışı:
- · Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin.
- · Kaynamaya yakın nişastayı yarım su bardağı suyun içinde eritip tencereye ekleyin.
- · Kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyin.
- · Yağladığınız tart kalıbına karışımı döküp, ilk sıcaklığı çıkınca buz dolabına kaldırın.
- · 2,5 – 3 saat dolapta beklesin.
- · Sosu için vişne suyu ve nişastayı karıştırarak pişirin.
- · Kaynamaya başlayınca altını kapatın.
- · Dolaptaki tatlınızı düz bir tabağa ters çevirin. Tatlının ortasındaki çukur bölgeye sosu dökün.
- · Sos kıvamı biraz sıvı oluyor ama soğuduğunda katılaşıyor.
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder